Cutremure stiri: 502

Cutremur în fotbalul românesc

5 mar. 2014,, 10:50   Sport
4311 0
Foto : prime.md
Cutremur în fotbalul din România! Gică Popescu, Mihai Stoica, Cristi Borcea dar şi alţi 5 preşedinţi sau acţionari de cluburi au fost condamnaţi la închisoare pentru o perioadă de la 3 la 6 ani. Sentinţele au fost date astăzi în Dosarul Transferurilor, deşi investigaţia a demarat acum 7 ani.

În 2006, cei 8 condamnaţi au fost suspectaţi de transferuri dubioase, iar această operaţiune a fost supranumită Dosarul Transferurilor. Şefii de cluburi sau impresarii declarau sume de transfer mai mici decît cele reale, păstrînd banii pentru ei şi plătind astfel un impozit mai mic. După investigarea a 800 de transferuri şi interogarea a o sută de persoane, magistraţii au anunţat abia astăzi sentinţa.

Astfel, fostul fundaş al naţionalei României şi unul dintre candidaţii la postul de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Gică Popescu a fost condamnat la închisoare pe 3 ani şi o lună. Managerul lui Steaua Bucureşti, Mihai Stoica va sta la puşcărie pentru o perioadă de 3 ani şi 6 luni. Cele mai mari sentinţe au fost primite de fostul patron al lui Dinamo Bucureşti, Cristi Borcea şi impresarul Giovanni Becali care îşi vor petrece următorii 6 ani şi 4 luni după gratii. Patronul lui Rapid Bucureşti, George Copos a primit o sentinţă de 3 ani şi 8 luni.

Doar 12 cazuri au fost făcute publice în urma cărora s-au dat sentinţele. Cea mai mare fraudă este cea din exemplul lui Florin Bratu. În 2003, atacantul lui Rapid a fost transferat la Galatasaray pentru suma reală de 2 milioane şi 750 de mii de dolari, însă suma declarată a fost de 4 ori mai mică. Acest transfer a fost realizat cu ajutorul lui George Copos, Giovanni Becali şi Gică Popescu. Dacă anterior, sentinţele au fost date cu suspendare, atunci deciziile de astăzi sînt toate cu executare.

Condamnaţii au la dispoziţie 48 de ore pentru a se preda la orice post de poliţie sau penitenciar. În caz contrar, brigăzile operative ale Poliţiei vor merge să-i ridice de îndată de la domiciliu pe cei vizaţi de sentinţă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав