Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Consilier CMC: Restricțiile pentru instalarea interfoanelor sînt revoltătoare

5 mar. 2014,, 15:20   Societate
3871 0
Foto: ak-telecom.fr
Direcţia generală locativ comunală şi amenajare a propus un regulament pentru instalarea interfoanelor la intrările blocurilor fondului locativ al capitalei ca urmare a adresărilor frecvente privind încălcarea dreptului cetățenilor la proprietate privată. Potrivit regulamentului propus spre aprobare Consiliului Municipal Chișinău, interfonul poate fi instalat numai în baza unui consimțămînt, prezentat în scris, a 50%+1 dintre proprietarii de apartamente din respectivul bloc locativ.

Regulamentul prevede necesitatea încheierii de către locatari a contractelor de prestări de servicii cu antreprenorul responsabil de instalarea interfoanelor. Conform contractului, prestatorul de servicii va fi obligat să repare scările, să schimbe ușa de la intrare, să instaleze balustrade și rampe pentru persoanele cu handicap etc.

În plus, antreprenorul trebuie să ofere gratis carduri de acces administratorului blocului şi locatarilor care au refuzat să semneze contractul pentru prestarea acestor servicii. În cazul în care ușa nu se deschide, antreprenorul va fi obligat să intervină într-o perioadă de timp de maxim jumătate de oră pentru a o debloca.

Potrivit consilierului municipal din partea PCRM Valeri Pavlov, Direcţia generală locativ comunală şi amenajare nu are dreptul să impună asemenea condiții antreprenorilor.

"Este un nonsens. Ei îşi depășesc atribuţiile. Cum de nu le-a venit în cap, de exemplu, operatoriilor de telefonie sau acelora de televiziune să impună astfel de condiţii? Este la fel de absurdă ca şi propunerea lui Chirtoacă de a face o expertiză a stării balcoanelor din contul locatarilor. Nu se va întîmpla niciodată un asemenea lucru. Funcționarii îşi demonstrează din nou puterea și încearcă să înrăutăţească condițiile de viață ale oamenilor și să pună responsabilitățile sale pe umerii altora. Acesta este un fapt revoltător, iar un astfel de regulament, desigur, nu va primi nici un sprijin. Firmele private se supun legilor generale, încheind contracte direct cu oamenii", a menţionat consilierul.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?