Arşiţa stiri: 211
Jocurile Olimpice stiri: 287
Transnistria stiri: 1461

Limbajul gesturilor lui Putin trădează ÎNGRIJORARE şi AGRESIUNE – psihologi americani

6 mar. 2014,, 00:43   Externe
13395 17
Foto: obozrevatel.ua
Psihologii americani au dat o apreciere limbajul gesturilor lui Vladimir Putin, utilizat în timpul conferinţei de presă la Moscova, dedicată evenimentelor din Ucraina. Psihologii consideră unanim că Putin trăda agresiune şi îngrijorare, scrire site-ul postului american de televiziune NBC.

Potrivit experţilor, starea nervoasă a lui Putin era trădată de faptul că îşi umezea buzele şi de sprîncenile încruntate. „Gîrbovindu-se în fotoliu, el vroia să pară relaxat, însă aceasta doar la prima vedere”, consideră experţii.

Profesorul de psihologie şi limbaj al corpului, Joseph Tekk, bursierul colegiului de la Boston, a menţionat că mişcările rapizi şi nefireşti cu capul vorbesc despre un sentiment de nelinişte. „El îşi umezea foarte des buzele, iar aceasta dovedeşte starea de uscăciune în gură, fapt ce denotă îngrijorarea”, a relatat profesorul de psihologie Tekk.

Colegul său Eric Bussy, profesorul Universităţii din Texas, care studiază comunicarea non-verbală, l-a caracterizat pe Putin în felul următor. „Non-verbal, aceste e Gorbaciov; verbal noi îl ascultam pe Brejnev”.

Profesorul consideră că comportamentul lui Putin este amăgitor, deoarece, aparent el nu-şi manifestă latura războinică.

Experţii au fost unanimi în părerea că, în debutul conferinţei de presă, Putin a stabilit un contact vizual bun cu auditoriul şi că lui chiar i-a „plăcut să fie profesor pentru colegii săi mai tineri”.

Însă cu timpul, mimica lui a început să trădeze mai multă agresiune, susţine Bussy. „El şi-a arătat dinţii de jos – un semn clar al furiei şi ameninţărilor, şi s-a încruntat. Ritmul vocii s-a accelerat şi tonul a devenit mai supărat”, a spus profesorul. Potrivit lui, încă un semn al disconfortului este şi faptul că Putin şi-a coborît, de cîteva ori, privirea în jos, de parcă căuta răspuns, iar ochii îi umblau în sus şi în dreapta.

Totodată, profesorii sînt convinşi că, în general, Putin se controla. Acest lucru este confirmat de faptul că el clipea de 42 de ori pe minut, iar aceasta, potrivit psihologilor, este în limita normei.

Anterior, „Obozrevatel” a comunicat că Ambasada SUA în FR a prins Kremlinul pe picior greşit în privinţa Ucrainei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав