Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

Erdogan este gata să se retragă din politică

6 mar. 2014,, 11:00   Externe
3824 0
Foto : newsil.ru
Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, a cărui imagine este afectată de un scandal de corupție, a declarat miercuri că este gata să se retragă din politică dacă partidul pe care-l conduce nu va cîștiga alegerile municipale din 30 martie din Turcia, relatează AFP.

''Dacă partidul meu nu deține primul loc la scrutinul municipal, sunt gata să renunț la politică'', a declarat Erdogan în fața jurnaliștilor la Ankara.

În opinia lui Erdogan, popularitatea formațiunii sale politice, Partidul Justiției și Dezvoltării /AKP, provenit din mișcarea islamistă/, aflat la putere din 2002, n-a avut de suferit din cauza scandalului politico-financiar care a izbucnit în decembrie a.c.

''Mulțimile care vin la întrunirile politice în întreaga țară dovedesc contrariul'', a spus el.

De la sosirea sa la putere, AKP nu a pierdut nici un scrutin. Dar, potrivit ultimului sondaj al societății Sonar, popularitatea AKP este în scădere înainte de municipale, care vor avea rol de test pentru regim, partidul fiind creditat cu 40 % din intențiile de vot, după ce la alegerile legislative din 2011 a obținut aproape 50 % din sufragii.

AFP amintește că zeci de patroni, oameni de afaceri, aleși și înalți funcționari apropiați regimului au fost inculpați în decembrie 2013 în cadrul unei serii de anchete anticorupție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав