Cutremure stiri: 506

Congresul Comunităților Ruse din RM: "Putin are dreptate!"

6 mar. 2014,, 15:15   Societate
6425 16
Foto : pan.md
Congresul Comunităților Ruse din Republica Moldova și-a exprimat sprijinul și solidaritatea față de populația vorbitoare de limba rusă din Crimeea, din Sudul și Estul Ucrainei, care "s-a ridicat în apărarea libertății, identităţii lor lingvistice și culturale, împotriva terorii, violenței și fărădelegii".

Autorii declarației, făcute publice, salută, de asemenea, "măsurile decisive, îndrăznețe și justificate" ale lui Vladimir Putin, care demonstrează că Rusia e gata întotdeauna să apere cetăţenii de origine rusă şi din afara granițelor Rusiei moderne.

"Faptul că Rusia e gata să apere interesele compatrioților lor în străinătate nu numai cu o vorbă bună, ci din necesitate și prin intermediul forțelor armate corespunde în totalitate cu dreptul internațional contemporan, care permite desfăşurarea acţiunilor preventive în cazul riscului epurărilor etnice".

Comunitatea atenţionează conducerea Republicii Moldova asupra existenţei unor probleme similare cu cetăţenii vorbitori de limbă rusă din țara noastră, exprimîndu-şi încrederea că autoritățile moldovenești vor trage anumite concluzii după evenimentele recente din Ucraina.
Între timp, poziția președintelui Comunității Găgăuze în Moldova Terzi Nicolae, la acest capitol este cu totul diferită.

"Eu am o atitudine negativă față de ce făceau prietenii noştri din Occident la Kiev, atunci cînd aţîţau mulțimea dar, inclusiv, şi cei ruşi, care incită o altă parte a populației Ucrainei. Nu trebuie ridicat poporul. Cred că e o mare greșeală a elitei politice ucrainene, care a admis desfăşurarea unor asemenea evenimente în Ucraina. Au fost momente cînd toate problemele ar fi putut fi rezolvate relativ calm. În orice stat, nu este neapărat ca 100% din populație să se roage unui singur Dumnezeu și să împărtăşească aceeaşi opinie", a menţionat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав