X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4161

Turcia: Premierul Erdogan amenință că închide YouTube și Facebook

7 mar. 2014,, 12:40   Externe
5079 0
Foto: agerpres.ro
Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, implicat într-un scandal politico-financiar, a amenințat, în cursul unui interviu difuzat joi seară, că va interzice în Turcia site-urile YouTube și Facebook după alegerile locale de la 30 martie, scrie AFP.

'Sînt noi măsuri pe care le vom lua în acest domeniu după 30 martie (...), inclusiv interzicerea (site-urilor YouTube și Facebook)', a declarat Erdogan la postul turc de televiziune ATV.

De la punerea sub acuzare în luna decembrie a zeci de apropiați ai regimului, patroni, parlamentari ori funcționari cu rang înalt, suspectați de corupție, opoziția cere demisia prim-ministrului Erdogan.

Conversații telefonice care îl implică direct în afaceri de corupție au fost publicate pe internet săptămîna trecută.

În aceste discuții a căror autenticitate nu a fost stabilită definitiv, Recep Tayyip Erdogan îi cere fiului său să ascundă sume importante de bani ori vorbește despre un comision insuficient plătit de un grup industrial.

Miercuri, șeful guvernului s-a revoltat încă o dată că i-au fost ascultate convorbirile telefonice, vorbind despre un 'montaj imoral' și acuzîndu-și adversarii de complot pentru răsturnarea guvernului.

În plină campanie electorală, el a promis miercuri că va părăsi viața politică dacă partidul lui nu va cîștiga municipalele programate pentru 30 martie, care vor avea valoare de test pentru regimul de la Ankara.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав