X 
Arşiţa stiri: 211
Jocurile Olimpice stiri: 287
Transnistria stiri: 1461

Liderul radicalilor din Ucraina confirmă că va candida la Președinție

9 mar. 2014,, 02:36   Externe
7236 10
Foto: ruvr.ru
Liderul grupării radicale din Ucraina, Pravîi Sektor, (Sectorul de dreapta), Dmitri Iaroş, unul dintre protagoniştii revoltei care a condus la înlăturarea de la putere a preşedintelui Viktor Ianukovici, a anunţat sîmbătă că va candida pentru postul de preşedinte al ţării la alegerile din mai, informează EFE, conform Agerpres. 'Decizia a fost luată de consiliul politic al Sectorului de dreapta: voi candida', a declarat Iaroş într-o conferinţă de presă.

La începutul acestei luni a devenit cunoscut faptul că Dmitri Iaroș a cerut ajutorul lui Doku Umarov, un luptător cecen care are legături cu Al-Qaida.

Rusia a emis miercuri un mandat internaţional de arestare pe numele lui Iaroş, 'pentru apeluri publice la activităţi teroriste şi extremiste'. Potrivit purtătorului de cuvînt al Comitetului de anchetă de pe lîngă Parchetul General rus, Vladimir Markin, Iaroş 'face apeluri publice către forţele antiruseşti pentru înfăptuirea unor acţiuni extremiste pe teritoriul Federaţiei Ruse'.

După răsturnarea regimului Ianukovici, noile autorităţi de la Kiev i-au propus lui Iaroş funcţia de secretar adjunct al Consiliului de Apărare şi Securitate Naţională, dar el a refuzat oferta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав