Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

Marea Neagră, plină de nave militare

10 mar. 2014,, 09:48   Externe
14111 8
Foto: libertatea.ro
Marea Neagră, cu o suprafaţă destul de mică, a devenit un spaţiu cu o concentrare mare de forţe militare, după ce Rusia a hotărît, săptămîna trecută, să invadeze Crimeea, peninsulă din componenţa Ucrainei. Cele 12 porturi militare de la Marea Neagră sînt burduşite acum de nave militare, avioane, elicoptere şi trupe de asalt.

Distrugătorul american USS Truxtun este aşteptat să sosească în portul Constanţa pentru exerciţii comune cu România şi Bulgaria.

Nava are aproximativ 300 de militari la bord. Fregata americană USS Taylor se află deja în Marea Neagră, din luna februarie, conform Stars and Stripes.

Nava-amiral a Flotei a 6-a americane, USS Mount Whitney, se află şi ea în Marea Neagră. În plus, portavionul George Bush (CVN 77), aflat în Marea Mediterană, este pus în stare de alertă încă din 27 martie.

Crucişătoare, fregate şi avioane

Flota Rusiei în Marea Neagră deţine, conform înţelegerilor internaţionale, două crucişătoare, din care unul pregătit pentru luptele antisubmarin, un distrugător purtător de rachete, două fregate, un submarin cu motorizare diesel (clasa Kilo), nave de asalt.

Mai mult, flota include şi circa 3.000 de puşcaşi marini din cadrul Brigăzii 810, 20 de elicoptere antisubmarin, 10 avioane de transport şi 22 de avioane de atac de tip Sukhoi-22.

12 porturi militare în Pontul Euxin

Iată unde sînt cantonate trupele şi navele: Mangalia (România), Constanţa (România), Odesa (Ucraina), Sevastopol (Ucraina), Kerci (Crimeea), Novorosisk (Rusia), Soci (Rusia), Sukumi (Georgia), Poti (Georgia), Eregli (Turcia), Varna şi Burgas (Bulgaria).


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав