Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

Slusari: Guvernul țării tolerează dezmățul (VIDEO)

10 mar. 2014,, 13:26   Societate
5375 0
Foto: noi.md
„Ceea ce se întîmplă pe piața produselor petroliere altfel decît dezmăț nu poate fi numit. Nu este clar deloc dacă Ministerul Economiei, Agenția pentru Protecția Concurenței sau Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică urmăresc dezmățul importatorilor de produse petroliere. Și asta în condițiile în care prețurile la produsele petroliere pe piața mondială au scăzut”. Astfel a comentat, la solicitarea NOI.md, noua majorare a prețurilor la benzină și motorină președintele Asociației Producătorilor Agricoli „Uniagroprotect”, Alexandru Slusari.

Interlocutorul a subliniat că procesul de formare a prețurilor la aceste produse este total netransparent. În cazul în care organele abilitate nu vor schimba situația, atunci producătorilor agricoli nu le va rămîne nimic altceva decît să organizeze acțiuni de protest. Alexandru Slusari este convins că și transportatorii îi vor susține, or, situația a ajuns la punctul de fierbere.

„De un an și jumătate luptăm pentru modificarea metodologiei de calcul a adaosului comercial la importul de carburanți, pentru liberalizarea pieței produselor petroliere și pentru oferirea agenților economici, acelorași producători agricoli, dreptului de a importa benzină și motorină. De două ori a fost elaborat un proiect de lege în acest sens. O dată documentul chiar a fost aprobat de Guvern, însă totul în zadar. Cum să nu crezi că e o înțelegere de cartel? Și cum în această situație să nu crezi că cineva foarte influent cheltuie anumite sume din profiturile enorme pentru miopia marilor șefi?! Însă aceasta nu poate continua la nesfîrșit! Deja s-a ajuns la anarhie”, a conchis Slusari.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав