X 
Cutremure stiri: 502

Presa: Rusia şi-a trimis agenţi ai serviciilor speciale în stînga Nistrului

11 mar. 2014,, 10:48   Societate
5617 5
Foto: vokrug.tv
700 de colaboratori ai serviciilor speciale din Rusia au ajuns în regiunea transnistreană, iar flota rusească din Marea Neagră se îndreaptă către partea insulară a Ucrainei, scrie ediţia on-line Dumskaya din Odesa.

Ofiţerul de presă al Serviciului de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova, Vladimir Ghileţchi, a declarat pentru IPN că informaţiile pe care le deţine SIS nu pot fi făcute publice, iar ceea ce scrie presa, instituţia nu comentează.

Solicitat în legătură cu acest subiect, premierul Iurie Leancă a comunicat jurnaliştilor că sunt zvonuri. Cu toate acestea, autorităţile vor examina situaţia.

Militarii ruşi sunt prezenţi în peninsula Crimeea, care s-a declarat regiune autonomă după schimbarea puterii la Kiev, iar parlamentul regional a votat alipirea teritoriului la Federaţia Rusă, urmînd să fie organizat şi un referendum în acest sens.

Rusia susţine că militarii săi au fost dislocaţi în Crimeea pentru a păstra pacea în regiune şi a nu permite atacurile asupra cetăţenilor ruşi din acest teritoriu. Comunitatea internaţională a condamnat acţiunile Rusiei şi a ameninţat-o cu sancţiuni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав