Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Leancă, supărat pe ambasadorii moldoveni

12 mar. 2014,, 15:41   Politică
5797 4
Foto: noi.md
Premierul Iurie Leancă a venit astăzi cu o atenționare la adresa reprezentanților misiunilor diplomatice ale Republicii Moldova. Șeful cabinetului de miniștri s-a arătat nemulțumit de tendința ambasadorilor moldoveni de a se da cu părerea în presă pe marginea subiectelor de interes public.

„Solicitarea este să atenționați ambasadorii asupra interviurilor pe care le oferă în stînga și în dreapta pentru presă. Interviurile pentru presa din țara gazdă sînt binevenite, dar pentru presa de acasă să fie atenți ce spun. Să examineze foarte minuțios poziția oficială a Republicii Moldova și să nu vină cu completări personale”, a menționat Leancă în cadrul ședinței de astăzi a executivului.

Premierul le-a recomandat ambasadorilor să se limiteze la informațiile oficiale, atunci cînd fac declarații publice. Totodată, acesta le-a sugerat să nu dea dovadă de afilieri partinice, dar să activeze în conformitate cu interesele țării.

În cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, mai mulți ambasadori au fost desemnați reprezentanți ai Republicii Moldova prin cumul și în alte țări. Astfel, ambasadorul moldovean în Italia, Stela Stîngaci, va reprezenta țara și în Republica Malta. Ambasadorul Moldovei în Turcia, Igor Bolboceanu, a fost desemnat ambasador prin cumul în Iordania și Liban. Ambasadorul moldovean în Grecia, Valentin Ciumac, își va exercita mandatul și în Cipru, iar Andrei Galbur, ambasador la Moscova, va reprezenta interesele Moldovei și în Kazahstan şi Tadjikistan.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?