X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4078

Legea care i-a nemulțumit pe liberali și comuniști, votată în lectura a doua

13 mar. 2014,, 15:05   Politică
4651 1
Foto : noi.md
Proiectul de lege care interzice organizarea referendumurilor locale pe probleme de interes național, inclusiv a celor care vizează politica internă și externă a statului, a fost votat astăzi în lectura a doua de către deputați. Deși au fost operate anumite modificări, proiectul a stîrnit din nou critici din partea deputaților comuniști și celor liberali.

Liberalul Valeriu Munteanu și-a îndemnat colegii să nu susțină acest proiect de lege, care, în opinia lui, vine să legitimeze inițiativele separatiste.

„Graba prin care se aprobă acest proiect de lege demonstrează o dată în plus că această lege vine să imaculeze imaginea celor care au organizat referendumul din Găgăuzia și vine să legitimeze începutul de separatism. Îndemn colegii să nu voteze acest proiect de lege. Fac apel la rațiune, vă îndemn să lăsați deoparte interesul politic”, a menționat Munteanu.

De cealaltă parte, democratul Sergiu Sîrbu a negat că inițiativa legislativă ar avea vreo legătură cu plebiscitele organizate în Găgăuzia.

„Acest proiect nu are nimic comun cu ceea ce a fost în Găgăuzia. Este o opinie personală. Interpretați greșit această inițiativă, așa cum interpretează și alții greșit prevederile Codului electoral”, a explicat Sîrbu.

Menționăm că proiectul de lege privind regulamentul de organizare a referendumurilor locale a fost adoptat săptămîna trecută în prima lectură, cu votul a 41 de deputați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?