X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

Muntean vs Munteanu (VIDEO)

13 mar. 2014,, 16:12   Politică
6610 2
Foto: noi.md
„Noi nu o dată am abordat problema privind interzicerea folosirii pașapoartelor de tip sovietic care conțin simbolica interzisă la noi prin lege (secera și ciocanul). În anul 2013, proiectul de lege propus de noi în acest sens a fost chiar aprobat. În sfîrșit am fost auziți”, a declarat pentru NOI.md deputatul din partea Partidului Liberal Valeriu Munteanu.

Politicianul a menționat că susține în totalitate hotărîrea Guvernului de a oferi cetățenilor Moldovei posibilitatea de a schimba gratis pașapoartele de tip sovietic pe buletinele de identitate în vigoare pînă la 1 septembrie curent și interzicerea ulterioară prin decizie de Parlament a folosirii acestora.

„Arătați-mi măcar un stat din fosta URSS unde aceste pașapoarte mai sînt valabile. Rusia, Kazahstan și Kîrgîzstan demult au renunțat la pașapoartele de tip sovietic, iar în Belarus deținătorii acestora chiar sînt amendați. Este o decizie foarte întîrziată, dar importantă. Dacă nu ar fi fost stabilit un termen concret de valabilitate a pașapoartelor de tip sovietic, deținătorii lor așa și nu ar mai fi schimbat această raritate, cum nu au făcut-o în toți acești mai bine de douăzeci de ani de independență”, a subliniat Munteanu.

În schimb, deputatul PCRM Iurie Muntean consideră că în preajma alegerilor parlamentare partidele din coaliția de guvernare întreprind tentative disperate de a-i lipsi pe cei circa 200 de mii de cetățeni ai Moldovei în etate, care de regulă votează pentru comuniști, de dreptul lor legal de a-și alege puterea. Iurie Muntean se întreabă de ce Guvernul nu a luat această decizie în urmă cu un an sau doi, ci anume acum, cu cîteva luni înainte de alegeri, stabilind pentru schimbarea documentelor termene foarte restrînse.

„Deținătorii de pașapoarte sovietice în mare parte sînt locuitori de la sate. Acum încep lucrările agricole de primăvară, aceste luni îl vor hrăni pe țăran pînă la primăvara următoare. Este evident că țăranii vor prefera să lucreze în cîmp în schimbul problemelor legate de schimbarea pașaportului”, este convins Muntean.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав