Arşiţa stiri: 210
Jocurile Olimpice stiri: 278
Transnistria stiri: 1461

Europarlamentarii au votat pentru introducerea unui încărcător comun pentru toate telefoanele mobile

14 mar. 2014,, 08:30   Externe
4473 1
Foto: noi.md
Un încărcător comun ar trebui dezvoltat pentru toate telefoanele mobile comercializate în UE, pentru a reduce deşeurile, costurile şi eforturile utilizatorilor, potrivit unei propuneri de Directivă adoptate, joi, de Parlamentul European.

Propunerea de Directivă privind actualizarea legislaţiei UE privind echipamentele radio a fost deja agreată informal cu Consiliul de Miniştri. După ce va fi aprobată formal de Consiliu, statele membre vor avea doi ani la dispoziţie să transpună regulile în legislaţia naţională, iar producătorii vor avea un an pentru a implementa noile reguli.

"Directiva echipamentului radio actualizată este un instrument eficient pentru a preveni interferenţa între diferite aparate de echipament radio. Sînt foarte încîntată că am agreat introducerea unui încărcător comun. Acesta serveşte intereselor consumatorilor şi mediului în egală măsură. Va pune capăt mormanelor de încărcătoare şi la 51.000 de tone de deşeuri electronice în fiecare an", a spus raportorul Barbara Weiler (S&D).

Propunerea de Directivă prezintă reguli armonizate pentru punerea pe piaţă a echipamentelor radio, inclusiv telefoane celulare, chei de maşini şi modemuri. Regulile au ca scop să ţină pasul cu numărul şi varietatea tot mai mari ale echipamentelor radio şi să asigure faptul că acestea nu interferează unele cu altele, respectînd totodată cerinţe importante privind sănătatea şi siguranţa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав