Cutremure stiri: 502

Sergiu Mocanu: Dacă Ucraina va fi atacată din Moldova, nu ne vom spăla pînă la sfîrșitul vieții

14 mar. 2014,, 03:59   Societate
13041 32
Foto: noi.md
"Autoritățile Moldovei închid ochii la faptul că Rusia adună o armata de comando la Tiraspol", - a spus în cadrul unei emisiuni la postul Jurnal TV liderul Mișcării Populare "Antimafia", fostul consilier al Președintelui Republicii Moldova (în perioada cînd postul era ocupat de liderul comuniștilor Vladimir Voronin), Sergiu Mocanu.

Potrivit acestuia, Rusia intenționează să "adune în Transnistria un batalion întreg de soldați ruși bine pregătiți". Potrivit lui Mocanu, în Aeroportul Internațional Chișinău zilnic sosesc din Rusia "zeci de tineri cu vîrste cuprinse între 23 și 30 de ani, care iau taxi sau mașini de ocazie de la aeroport spre Tiraspol". Serviciul de Informații și Securitate și Poliția de Frontieră cunosc acest lucru, dar neagă informația", - afirmă politicianul.

El este sigur de faptul că militarii ruși care se adună în Transnistria pot invada în orice moment și Republica Moldova. "Militarii ruși în orice moment pot crea pe malul drept două focare majore de instabilitate, am în vedere Bălți și Comrat... Crearea unei armate funcționale la Tiraspol este o amenințare nu numai pentru Republica Moldova, dar și pentru Ucraina. Doamne ferește, dacă Ucraina va fi atacată din Moldova. Nu ne vom spăla pînă la sfîrșitul vieții de rușine", - a concluzionat Sergiu Mocanu.

Amintim, că anterior despre pregătirea în Transnistria a "militanților pro-ruși" pentru invazia în regiunea Odesa a declarat Ministerul de Externe de la Kiev și Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova. La rîndul său, prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, a numit aceste declarații nefondate și provocatoare. De asemenea, informația a fost infirmată și de liderul transnistrean, Evgheni Șevciuk.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав