X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Problema taxelor locale, din nou în atenția deputaților

14 mar. 2014,, 16:19   Politică
4955 0
Foto: noi.md
Majoritatea parlamentară a votat astăzi în prima lectură un nou proiect de lege care vizează taxele locale. Deputații au operat unele modificări la politica bugetar-fiscală după ce Curtea Constituțională a calificat drept neconstituționale prevederile privind plafonarea taxelor locale.

Potrivit unuia dintre autorii proiectului, Veaceslav Ioniță, noul proiect a primit avizul autorităților publice locale, dar și al Guvernului.

„Este un proiect care vine cu îmbunătățiri ale cadrului legal existent. Avem și avizul CNA și cel al autorităților publice locale” , a explicat Ioniță.

Proiectul a fost criticat de deputații fracțiunilor PL și PCRM, care au opinat că și acest document vizează plafonarea taxelor locale, dar într-o manieră ascunsă, de această dată. Potrivit liberalului Valeriu Munteanu, guvernarea își propune să lipsească din nou primăriile de mijloace financiare importante.

„Cred că erați mult mai onest, dacă spuneați că această lege vine în executarea unei decizii a Curții Constituționale. Ceea ce ați elaborat acum va trebui să modificați în totalitate”, a menționat Munteanu.

Menționăm că, anterior, Curtea Constituțională a declarat drept neconstituționale prevederile politicii bugetar-fiscale pentru anul 2014 privind plafonarea mai multor taxe locale, în urma unei sesizări depuse de PL.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?