X 
Cutremure stiri: 506

Pirojkov: Rusia nu se va opri la Crimeea, ci va dori şi anexarea Transnistriei

15 mar. 2014,, 15:00   Politică
8694 8
Foto : rupor-pmr.ru
Ambasadorul Ucrainei în Moldova Serghei Pirojkov, în cadrul emisiunii "Fabrika" la Publika TV, nu a exclus că scenariul din Crimeea ar putea avea loc şi în Transnistria.

"Reieşind din acţiunile actuale ale conducerii Federaţiei Ruse în Ucraina şi avînd în vedere expansiunea în Crimeea, este logic să admitem că va urma acapararea teritoriilor ucrainene limitrofe Mării Negre, dar şi a regiunii transnistrene şi chiar a întregii Republice Moldova”, a menţionat Serghei Pirojkov.

Potrivit ambasadorului Ucrainei, soluţionarea conflictului transnistrean se blochează, de asemenea, datorită faptului că "Federaţia Rusă ocupă o poziţie opusă intereselor Chişinăului”, fiind, de fapt, de partea Tiraspolului.

Serghei Pirojkov a remarcat că Ucraina dintotdeauna a promovat o politică consecventă şi a sprijinit integritatea Republicii Moldova cu acordarea unui statut special Transnistriei. "Rămînem permanent pe această poziţie", a subliniat el.

Cu toate acestea, potrivit publika.md, ambasadorul Ucrainei a spus că este optimist în privinţa viitorului şi speră că „cele mai grave scenarii nu se vor realiza, totul din Ucraina se va rezolva pe cale paşnică, la masa negocierilor, şi "bunul simţ" va prevela. "În secolul al XXI-lea, doar astfel naţiunile pot coexista în pace", a adăugat el.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав