X 
Arşiţa stiri: 211
Jocurile Olimpice stiri: 287
Transnistria stiri: 1461

China a oferit propriul plan de soluționare a conflictului din Crimeea

16 mar. 2014,, 13:11   Externe
15710 12
Foto: obozrevatel.com
China pledează pentru crearea unei structuri internaționale, care ar elabora o soluție politică pentru problema Crimeei, refuzul acțiunilor unilaterale și asistență financiară pentru Ucraina.

Reprezentantul permanent al Chinei la ONU, Liu Jieyi, sîmbătă, 15 martie, a anunțat planul chinez de soluționare a problemei. Potrivit Reuters, planul constă din trei puncte.

China sprijină instituirea unei structuri internaționale care va elabora soluția politică pentru criza din Crimeea. Pînă la înființarea unui astfel de grup, consideră diplomatul chinez, toate părțile implicate în conflict trebuie să se abțină de la acțiuni unilaterale. În special, propunerea se referă la Rusia, care, după referendum poate lua imediat o decizie cu privire la alipirea Crimeei. Indiferent de criza din Crimeea, a explicat reprezentantul chinez, organizațiile financiare internaționale trebuie să examineze cît de curînd posibilitățile pentru a sprijini Ucraina.

Planul Chinei a fost făcut public după votul în Consiliul de Securitate al ONU pe marginea proiectului de rezoluție care condamna organizarea referendumului cu privire la statutul Crimeei. Rusia, utilizînd dreptul de veto, a blocat adoptarea ei, China s-a abținut. După cum a explicat poziția țării sale Liu Jieyi, citat de AFP, aprobarea acestui document "ar duce la confruntare și ar complica mai mult situația".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав