X 
Cutremure stiri: 506

Teniuh: Ucraina și Rusia au încheiat un armistițiu pînă la 21 martie

17 mar. 2014,, 00:28   Externe
9514 9
Foto: lb.ua
Rusia și-a dat acordul pentru un armistițiu în Crimeea pînă la 21 martie.

Acest lucru a fost anunțat de către ministrul interimar al Apărării din Ucraina Igor Teniuh, transmite "Radio Libertatea".

"Cu privire la măsurile care vor fi întreprinse după "referendum", s-a ajuns la un acord între comandantul forțelor navale ale Ucrainei, amiralul Gaiduk și comandantul Flotei Mării Negre a Federației Ruse, precum și între reprezentantul Ministerului rus al Apărării și comandanții adjuncți ai Marinei ruse care prevede că pînă la 21 martie trupele ucrainene vor rămîne în interiorul bazelor militare, iar trupele ruse nu vor încerca să preia controlul asupra acestor baze", - a spus Teniuh.

"Nimeni nu va părăsi Crimeea, este clar. Deaceea, situația în ceea ce privește trupele noastre și blocarea se va normaliza, cred, cum s-a convenit la armistițiu, pînă la data de 21 așa și va rămîne", - a adăugat el.

Oficial Rusia nu recunoaște prezența trupelor sale în Crimeea în afara bazelor Flotei Mării Negre a FR. Cu toate acestea, aproape toate unitățile militare din Crimeea timp de mai multe săptămîni, au fost blocate de către persoane înarmate în uniformă militară, fără semne distinctive.

Totodată, la 21 martie, Duma de Stat a Rusiei intenționează să înceapă examinarea proiectului de lege care va reglementa aderarea Rusiei la Crimeea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав