Cutremure stiri: 506

PLDM și-a făcut publică poziția față de referendumul din Crimeea

17 mar. 2014,, 16:08   Politică
5598 23
Foto : ziuadezi.md
Desfăşurarea aşa-numitului referendum privind statutul peninsulei Crimeea este un atentat la independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei. Poziția aparține Partidului Liberal Democrat din Moldova, reprezentanții căruia au făcut publică o declarație în acest sens.

Liberal democrații califică drept provocatoare și ilegale acțiunile celor care sprijină referendumul desfășurat în țara vecină.

“Acţiunile provocatoare la adresa Ucrainei, concretizate prin sprijinul şi recunoaşterea unui referendum desfăşurat sub ameninţarea armelor, incitarea la separatism şi nesupunere faţă de autorităţile legale ale statului ucrainean trezesc îngrijorare în întreaga lume şi sfidează grav normele dreptului internaţional”, se precizează în declarație.

Membrii PLDM a lansat un apel către societatea civilă și clasa politică de la Chișinău, de solidarizare cu poporul ucrainean și de condamnare a acțiunilor din Crimeea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав