X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Zilnic, în Moldova se perfectează peste 900 de paşapoarte biometrice

18 mar. 2014,, 12:40   Societate
3003 0
Foto: adevarul.ro
Numărul solicitanților de pașaport biometric a crescut în martie cu 30 la sută, anunță Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor. De la începutul lunii, zilnic sînt înregistrate cîte 900 de cereri de eliberare a pașaportului biometric.

Creşterea numărului de solicitări este determinată nu doar de decizia privind liberalizarea regimului de vize, dar şi de apropierea sezonului estival, apogeul aşteptîndu-se în luna iulie.

Pentru a evita formarea cozilor, pașaportul poate fi perfectat acum la orice subdiviziune teritorială de evidenţă şi documentare a populației, indiferent de viza de reședință sau locul de trai.

În prezent, peste 750 de mii de cetățeni moldoveni dețin pașapoarte biometrice, iar aproximativ 2 milioane – pașapoarte nonbiometrice. Ultimele vor rămîne în vigoare pînă la expirarea termenului de valabilitate, însă cu aceste acte cetățenii vor putea călători în țările UE doar cu vize. ÎS CRIS „Registru” are capacitatea de a perfecta zilnic peste 3500 de paşapoarte biometrice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?