Cutremure stiri: 502

Autoritățile transnistrene așteaptă comanda din partea Rusiei? Opinia unui expert

18 mar. 2014,, 12:47   Societate
4967 8
Foto: noi.md
Solicitarea de a prevedea în legislația Rusiei posibilitatea de intrare a Transnistriei în componența Rusiei, adresată președintelui Dumei de Stat, Serghei Narîșkin, în numele președintelui Sovietului Suprem al nerecunoscutei RMN, Mihail Burla, a stîrnit discuții aprinse în rîndul experților politici.

„Era previzibil. Actualele autorități transnistrene demult erau pregătite pentru a servi în calitate de un anumit instrument în cadrul politicii Federației Ruse. Acum vine momentul cînd acest rol se activizează și nu doar pentru a fi un garant pe termen lung în controlul politic asupra Moldovei, dar și în susținerea operațiunii pe care Rusia o desfășoară în privința Ucrainei, prin anexarea unei părți a acesteia”, consideră politologul Viorel Cibotaru.

Expertul este convins că autoritățile ruse continuă vechiul plan de restabilire a puterii Rusiei minimum în spațiul ex-sovietic, iar conducerea Transnistriei, ca parte componentă a elitei politice ruse, va executa cuminte toate comenzile Kremlinului.

„Dacă, ținînd cont de situația din Crimeea, Rusiei îi va conveni ca Transnistria să tacă, ea va tăcea. Dacă Kremlinul va considera că Tiraspolul trebuie să participe activ în aceste acțiuni, acesta o va face, nu există niciun fel de dubii”, consideră Viorel Cibotaru.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав