X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

Timofti: Marinuța nu are demnitate de general (VIDEO)

18 mar. 2014,, 13:25   Politică
4299 0
Foto: noi.md
Fostul ministru al Apărării Vitalie Marinuța a mințit atunci cînd a afirmat în presă că a demisionat din funcție din cauză că șeful statului s-a împotrivit reformelor. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele Nicolae Timofti, care a recunoscut că a avut mai multe divergențe de opinii cu Marinuța.

„Eu regret că s-a adus în fața societății această situație de demisie a lui Marinuța. Dumnealui, neavînd demnitate de general, a spus niște lucruri care nu corespund adevărului – că a plecat din cauza faptului că președintele este împotriva reformelor din armată. Este o aberație. Niciodată nu a fost așa ceva, eu sînt reformator în viziunea mea”, a menționat Timofti.

Șeful statului susține că divergențele de opinii au apărut după ce a încercat să-l atenționeze pe fostul ministru Marinuța despre fenomenele negative care au loc în Armata Națională. Mai mult, Timofti afirmă că a fost informat despre multe dintre aceste fenomene cu întîrziere, lucru care, în opinia lui, este foarte grav.

Amintim că Vitalie Marinuța a demisionat din funcția de ministru al Apărării la sfîrștiul lunii februarie. El și-a explicat decizia prin faptul că a avut divergențe de opinie cu șeful statului pe marginea sistemului național de securitate.

Între timp, Partidul Liberal Reformator a identificat un nou candidat pentru acest post. Este vorba de expertul în drept constituțional Vitalie Catană.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав