Cutremure stiri: 506

Merkel: Rusia rămîne membru al "G 8"

19 mar. 2014,, 00:11   Externe
10389 13
Foto: obozrevatel.com
Cancelarul german Angela Merkel a declarat că nicio decizie cu privire la suspendarea calității de membru a Rusiei în G8 nu au fost adoptată.

Potrivit ei, Federația Rusă rămîne membru al grupului țărilor dezvoltate G8 , în ciuda semnării acordului privind anexarea Crimeei, relatează Berliner Zeitung.

Publicația susține că Merkel "a precizat clar" că a fost suspendată pregătirea summitului G8, care urma să aibă loc în iunie 2014 la Soci (Rusia).

La 18 martie, ministrul francez de externe, Laurent Fabius, a anunțat despre decizia G8 de a suspenda participarea Rusiei în organizație.

"Referitor la G8, - forma politică a dialogului marilor puteri, în general, am decis să suspendăm calitatea de membru a Rusiei", - a spus Fabius.

În aceeași zi, cancelarul german Angela Merkel a declarat că aderarea Crimeei la Rusia contravine dreptului internațional.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав