Cutremure stiri: 502

Ucraina este împotriva alipirii Transnistriei la Rusia

19 mar. 2014,, 15:00   Societate
6738 12
Foto: mfa.gov.ua
„Ucraina se pronunță pentru integritatea teritorială a Moldovei și nu susține o posibilă alipire a Transnistriei la Rusia”, a declarat în cadrul unui briefing ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Evgheni Perebiinis, relatează NOI.md cu referire la „Novîi Reghion”.

Oficialul ucrainean este convins că după anexarea Crimeei și orașului Sevastopol ar putea urma și alte teritorii.

„Înțelegem că este vorba despre unul și același scenariu comun – scenariul lui Putin. Noi ne pronunțăm pentru integritatea teritorială a Moldovei. Toate apelurile din partea Transnistriei sînt ilegale și nelegitime”, a declarat Perebiinis.

În legătură cu aceasta, Ucraina declară că Rusia nu mai are dreptul de a se numi una dintre cele trei țări garante ale securității.

„Ucraina se îndoiește de capacitatea Rusiei de asigura în continuare garanții de securitate și integritate teritorială a statului ucrainean în cadrul Memorandumului de la Budapesta, acordului de la Belaveja și altor acte normative internaționale. Rusia nu are niciun drept moral să-și propună în continuare posibilitățile, încălcînd grosolan prevederile de bază ale acordurilor respective”, a conchis ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei.

Totodată, Evgheni Perebiinis nu s-a referit la problema blocadei de facto a Transnistriei aplicată de către Ucraina.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав