Arşiţa stiri: 211
Jocurile Olimpice stiri: 287
Transnistria stiri: 1461

Iațeniuk a amenințat Rusia cu răspuns militar

21 mar. 2014,, 02:29   Externe
8754 23
Foto: obozrevatel.com
Tentativa de anexare a regiunilor de est va primi un răspuns adecvat, inclusiv militar. Acest lucru a fost declarat de către prim –ministrul Iațeniuk.

"Ca șef de guvern, eu am pledat și pledez exclusiv pentru soluționarea pașnică a conflictului. Vreau să avertizez în mod oficial Rusia: vom răspunde ferm, inclusiv prin mijloace militare, oricărei tentative de cucerire a Ucrainei, de trecere a frontierei de către trupe ruse sau de anexare a regiunilor din estul ţării sau altor regiuni", - a declarat el, la Bruxelles, după summit-ul Partidului Popular European.

" Ne vom apăra pămîntul și Rusia trebuie să știe acest lucru", - a subliniat prim-ministrul.

Potrivit lui Iațeniuk, situația actuală nu este o problemă a relațiilor bilaterale dintre Ucraina și Rusia: " "Rusia a încălcat dreptul internaţional şi a subminat regimul neproliferării nucleare. Rusia a comis un jaf armat asupra unei ţări vecine independente. Occidentul este necesar să răspundă în mod adecvat", a adăugat el.

Potrivit prim-ministrului, un astfel de răspuns adecvat "ar trebui să oprească orice țară, inclusiv Rusia, să folosească forța împotriva unui vecin care nu are o armată la fel de numeroasă ca Federația Rusă".

El a spus că pe masă, acum, sînt mai multe mecanisme, primul dintre este izolarea internațională. "El deja se aplică". Al doilea mecanism - sancțiunile economice, sancțiunile energetice, sancțiuni împotriva persoanelor juridice și persoanelor responsabile de încălcarea dreptului internațional, a drepturilor și libertăților omului.

"Este necesar ca toată lumea să înţeleagă că există un preţ de plătit pentru stabilitate în zonă. Există două mijloace: fie victimele, fie euro şi dolarii", a subliniat el.

"Este mai bine să sacrificăm euro şi dolari decît să plîngem mii de morţi într-un război sîngeros", a adăugat Iaţeniuk. "Sper ca partenerii noştri europeni să înţeleagă acest lucru. După, va fi prea tîrziu pentru utilizarea altui tip de sancţiuni", a conchis el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав