Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Evenimentele din Ucraina reprezintă o amenințare dublă - președintele Georgiei

21 mar. 2014,, 10:23   Externe
3764 2
Foto : lenta.ru
Președintele Georgiei, Gheorghi Margvelașvili, consideră că evenimentele din Crimeea amenință stabilitatea nu numai într-o singură regiune, dar, de asemenea, la nivel global, amenință acea ordine mondială care a apărut după al doilea război mondial și de care pînă acum s-a ghidat umanitatea.

"Această amenințare este creată în două direcții. Prima este dezarmarea nucleară, care a avut unele tendințe pozitive și al cărei rezultat a fost acordul din 1994, în care Ucraina a cedat arsenalul său nuclear. Tendințele actuale ar putea discredita serios procesul", - a declarat Margvelașvili într-o presă conferință la 19 martie.

A doua direcție îm opinia președintelui Georgiei ar fi anexarea de către o țară a teritoriului altei țări. "De fapt, după al doilea război mondial îmi vine greu să-mi amintesc un caz în care o țară ar anexa teritoriul altei țări. Desigur, harta lumii s-a schimbat, au existat conflicte între țări, dar nu s-a întîmplat ca o țară să-și alipească teritoriul altei țări.
Aceasta este o problemă globală, o problemă de securitate la nivel mondial", - a spus președintele.

El a cerut comunității internaționale extrem de calm, dar în același timp extrem de principial să evalueze situația actuală și a dat asigurări că Georgia rămîne alături de națiunile civilizate care cred că problemele litigioase dintre țări nu se rezolvă prin ocuparea teritoriului străin și nu prin forță militară, ci prin negocieri diplomatice pașnice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?