X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4150

În regiunea Kiev au apărut primele detașamente de PARTIZANI

21 mar. 2014,, 10:46   Externe
19960 33
Foto: obozrevatel.ua
În regiunea Kiev și-au făcut apariția primele detașamente de partizani, informează segodnya.ua.

În special, despre înființarea unității de gherilă au anunțat locuitorii satului Tripolie (raionul Obuhov). "Bunicii nostri au trecut printr-un război, așa că noi știm cum e să fii partizan. Atunci noi împreună cu rușii am luptat împotriva naziștilor, iar acum Kremlinul ne numește fasciști. Aceasta este o insultă. Trebuie să ne apărăm !", - spune un localnic.

Decizia de a crea un detașament a fost luată la consiliul sătesc, la "adunare" au venit peste 100 de persoane. "Ne pregătim pentru o posibilă ocupare. Învățăm cum și unde să oprim coloanele inamicului, stabilim traseele de retragere. Relieful nostru este deluros, avem multe fîșii forestiere. Experiență noi avem: la Tripolie am făcut o baricadă pe drum și ne-am confruntat cu titușki", - a declarat președintele consiliului sătesc Tripolie, Anatoli Degtiar.

În apărarea satului promit să se ridice afganezii și vînătorii locali. "Noi toți avem arme înregistrate - în prima fază vor fi suficiente. Iar apoi vom "împrumuta" arme automate de la "omuleții verzi", - spune vînătorul Serghei.

De asemenea, localnicii s-au apucat să studieze serios echipamentul inamic, bazele luptei corp la corp și acordarea primului ajutor medical. "Toate acestea ne vor prinde bine. Trebuie să știm totul despre tehnică ca să nu ne aruncăm cu două butelii sub tanc, ci să învingem cu cap", - spune Degtiar.

Detașamentul are un nume. "La început am vrut să-l numim în cinstea atamanului Zelionîi, dar apoi am hotărît să-i spunem "Tripolskaia sotnea", - a declarat șeful consiliului sătesc Tripolie.

"Sîmbătă vom organiza o altă adunare a satului – deja pe stadion, căci sala consiliului este neîncăpătoare pentru toți doritorii. Cred că în detașament vor fi peste 500 de persoane, pentru că avem un sat mare, circa 5000 de locuitori", - spune Degtiar.

În afară de Tripolie, detașamente de partizani au fost create în alte 10 sate din regiunea Kiev. Poliția regională spune că știe despre apariția detașamentelor. " Principalul ca acolo să nu fie femei, copii și persoane în stare de ebrietate, iar partizanii se antrenează fără utilizarea armelor. Acest lucru nu este interzis prin lege", - au subliniat în poliția regională.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав