X 
Cutremure stiri: 502

Parisul impune restricţii de circulaţie din cauza poluării masive a aerului

21 mar. 2014,, 12:00   Ştiri Auto
1907 0

Foto: Paris

Sute de poliţişti vor monitoriza astăzi traficul din Paris, după ce niveluri record ale poluării aerului au făcut ca Guvernul francez să introducă restricţii majore.

Doar şoferii a căror maşini au numele impare vor putea circula astăzi în Paris şi suburbiile capitalei franceze. Marţi, dacă restricţiile rămân în vigoare, va fi rândul celor cu numere pare la maşini.

Autorităţile au luat aceste măsuri după ce poluarea aerului a depăşit nivelul de siguranţă pentru cinci zile în Paris şi suburbiile acestuia.

Smogul a fost cauzat de o combinaţie de nopţi reci şi zile calde, ce au prevenit dispersarea poluării.

Măsura a mai fost încercată o dată, în 1997. Autoritatea de monitorizarea a calităţii aerului a spus că s-a înregistrat un impact pozitiv, dar criticii au pus la îndoială măsurătorile.

Excepţie de la această măsură a interzicerii circulaţiei o fac maşinile electrice şi hibride, precum şi maşinile cu 3 sau mai mulţi pasageri.

Cei care nu respectă aceste restricţii de circulaţie vor fi sancţionaţi cu mici amenzi, dar ceilalţi vor beneficia de parcare gratuită.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав