X 
Arşiţa stiri: 215
Jocurile Olimpice stiri: 281
Transnistria stiri: 1418

Moldova va primi $25 milioane pentru sporirea competitivităţii agriculturii

22 mar. 2014,, 14:30   Economie
5359 1
Foto : noi.md
Parlamentul a ratificat vineri un acord de grant cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare pentru realizarea proiectului "Agricultura competitivă în Moldova".

Potrivit agenţiei "Infotag", proiectul prevede asistenţă pentru crearea condiţiilor necesare pentru o gestionare mai bună a siguranţei alimentelor, ajustarea produselor moldoveneşti la standardele sanitare şi fitosanitare ale Europei. Investiţiile vor fi alocate pentru promovarea comerţului şi integrării principalelor mărfuri moldoveneşti, precum şi crearea grupurilor de producători care vor beneficia de granturi în sumă de $300 de mii.

Suma totală a grantului constituie $25,3 milioane, dintre care $18 milioane sînt credit din partea Asociaţiei Internaţionale de Dezvoltare. Restul sumei va fi acoperit din contul grantului oferit de Fondul Ecologic Global - $4,4 milioane şi a grantului oferit de Guvernul Suediei - $2,8 milioane.

Proiectul va dura pînă la finele lunii iunie 2017.

Vineri Parlamentul a mai adoptat Legea cu privire la implementarea registrului electronic al alegătorilor. Legea va intra în vigoare pînă la alegerile parlamentare ordinare, care urmează a avea loc în toamnă. Autorii proiectului sînt deputaţi din partea Partidului Comuniştilor (PCRM). Potrivit lor, aceste măsuri sînt necesare pentru a asigura transparenţa procesului de vot. Potrivit documentului, Guvernul urmează să prevadă surse pentru implementarea de către Comisia Electorală Centrală (CEC) a registrului. La rîndul său, CEC este obligat să informeze funcţionarii electorali şi alegătorii despre noile prevederi ale legislaţiei electorale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав