X 
Cutremure stiri: 502

Avem asigurări din partea Rusiei că scenariul din Ucraina nu va fi repetat în Moldova – declaraţie

22 mar. 2014,, 11:37   Politică
6782 10
Foto: radiochisinau.md
Vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, afirmă că deocamdată există asigurări din partea Federaţiei Ruse că în Republica Moldova nu vor fi aplicate niciun fel de scenarii existente în Ucraina. Potrivit lui Carpov, demersurile înaintate recent de Tiraspol nu sînt noi şi se fac cu scopul de a tensiona situaţia.

„Ţinem cont de poziţiile oficiale ale Federaţiei Ruse. Deocamdată din partea autorităţilor ruse avem asigurări că niciun fel de scenarii care exsită în Ucraina nu urmează să fie aplicate în altă parte şi noi avem încredere că ele vor fi respectate. Demersurile pe care la auzim de la Tiraspol nu sînt noi, ele au o anumită continuitate, au legătură şi cu aşa-zisul referendum din 2006”, a precizat Carpov.

Cît priveşte audierile cu uşile închise organizate de parlament pe marginea problemei se securitate a ţării, Carpov a precizat că acestea au fost necesare pentru a nu admite situaţii riscante pentru Moldova.

„Există o tensine în regiunea din care face parte Moldova şi evident că acest fapt ne îngrijorează. Monitorizăm îndeaproape ceea ce se întîmplă şi consecinţele care pot exista petru statul nostru”, a conchis Carpov.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав