X 
Cutremure stiri: 502

Peterburgul vrea să se separe de Rusia

22 mar. 2014,, 15:42   Externe
14002 26
Foto: nr2.ru
În Comisia Electorală a orașului Peterburg a fost depusă o cerere pentru referendumul cu privire la secesiunea orașului de Federația Rusă. Au făcut acest lucru tinerii activiști ai mișcării democratice "Vesna", creată pe baza fostelor mișcări a tineretului "Yabloko" și "Solidarnosti".

Potrivit Radio Svoboda, în cerere au fost formulate două întrebări: 1) Sînteți pentru pentru reunificarea Peterburgului cu Europa în calitate de comună a Principatul Liechtenstein ?
2) Sînteți pentru restabilirea legislației Peterburgului din 1992 și statutul Peterburgului ca parte a Federației Ruse ?

Documentul a fost acceptat fără obiecții, înregistrat și i s-a atribuit un număr. Răspunsul va veni în 30 de zile, apoi, dacă în cerere nu vor fi găsite lacune, aceasta va fi transmisă în Adunarea Legislativă și dacă se va aproba ideea unui referendum, organizatorii vor trebui să colecteze 40 mii de semnături.

Activiștii mișcării "Vesna", cu toate acestea, nu cred că se va ajunge aici, scopul lor principal este de a arăta că astăzi în Rusia referendumurile sînt în principiu imposibile, adică nu se respectă articolul din Constituție, care asigură dreptul cetățenilor de a-și exprima voința prin referendum.

Potrivit lui Nikolai Artiomenko, activistul care a depus cererea la comisia electorală a orașului, el o face pentru a șaptea oară. Cînd împreună cu alți entuziaști el a încercat să inițieze referendumuri pe teme stringente pentru oraș, a fost mereu refuzat.

Un alt obiectiv al activiștilor este de a arăta că referendumul organizat în Crimeea, nu a avut, în opinia lor, niciun temei legal, precum și că autoritățile ruse operează cu standarde duble. Întrebările formulate în cerere, potrivit autorilor, nu trebuie să contribuie la separarea Peterburgului de Rusia, ci să arate absurditatea situației din țară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав