Cutremure stiri: 502

Voronin:" Dacă a funcționat cu Crimeea nu înseamnă că va funcționa cu Transnistria"

22 mar. 2014,, 16:58   Politică
18869 26
Foto: noi.md
Președintele Parlamentului Republicii Moldova Igor Corman consideră că Rusia nu are niciun motiv să aplice în Transnistria "scenariul Crimeei". Potrivit lui Corman, Rusiei care a recunoscut constant "integritatea teritorială" a Republicii Moldova, îi va fi dificil să explice schimbarea bruscă a poziției sale.

La rîndul său, liderul Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), fostul președinte Vladimir Voronin a declarat că "situația din Crimeea și Transnistria nu au nimic în comun, iar scenariul ucrainean nu amenință Republica Moldova". "Aceste situații au o istorie diferită și fiecare regiune, Crimeea și Transnistria, au trecut prin diferite procese. Astfel de probleme nu se rezolvă spontan. Dacă a funcționat cu Crimeea, nu înseamnă că va funcționa cu Transnistria. Eu niciodată nu voi sprijini astfel de acțiuni. Președintele Rusiei Vladimir Putin a asigurat că respectă integritatea teritorială a Republicii Moldova și nu va tensiona situația", - îl citează pe Voronin agenția INFOTAG.

Ana Guțu, deputat liberal-reformator, este sigură de faptul că Rusia nu va recunoaște independența Transnistriei sau o va include în componența sa. Potrivit ei, "Rusia nu va face o asemenea prostie". "Dacă îşi mai ia în cap şi asta este sortită la o izolare internaţională completă cu cele mai grave consecinţe pentru acest stat", - consideră deputatul.

Deputatul neafiliat Mihai Godea crede că odată ce Rusia nu a recunoscut Transnistria în perioada 2006-2008, nu o va recunoaște nici acum. Deputatul PL Valeriu Munteanu este de părere că Rusia nu are interesul să recunoască regiunea transnistreană ca stat, ci caută să "păstreze instabilitatea pentru a șantaja Republica Moldova". "Transnistria are un alt rol, regiunea este folosită de Rusia pentru crea o enclavă între Ucraina şi Republica Moldova", - consideră Munteanu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав