Cutremure stiri: 506

Grănicerii ucraineni au oprit la hotar peste 200 de locuitori ai Transnistriei

24 mar. 2014,, 12:51   Societate
4079 0
Grănicerii ucraineni au oprit
Foto: focus.ua
Din 12 martie colaboratorii Serviciul de Grăniceri al Ucrainei au refuzat traversarea frontierei la peste 200 de cetăţeni ai Rusiei de gen masculin cu vîrste cuprinse între 17 şi 65 de ani, care locuiesc pe teritoriul Transnistriei. Acest fapt îl denotă datele Comitetului securităţii de stat al autoproclamatei RMN, care menţionează că acţiunile vameşilor ucraineni "care au menirea de a limita libertatea de circulaţie a cetăţenilor Rusiei din categoria menţionată, continuă".

Tiraspolul oficial s-a arătat îngrijorat de acţiunile vameşilor ucraineni, considerînd că astfel ei "limitează serios dreptul locuitorilor Transnistriei la libera circulaţie".

Ucraina a introdus regim de control sporit în privinţa cetăţenilor Rusiei la frontiera sa după evenimentele din Crimeea, fiindu-i frică de continuarea provocărilor în alte regiuni ale ţării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав