X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

Liberalii au găsit o nouă modalitate de a-l exclude pe Formuzal din Guvern

24 mar. 2014,, 12:56   Politică
5608 5
Liberalii au găsit o nouă modalitate de a-l exclude pe Formuzal din Guvern
Foto: noi.md
După ce au înaintat anterior o inițiativă legislativă privind excluderea lui Mihai Formuzal din componența Guvernului, membrii PL au venit astăzi cu o nouă abordare. De această dată, liberalii s-au adresat Curții Constituționale, căreia îi solicită să se expună pe marginea incompatibilității funcției de başcan al Găgăuziei cu cea de membru al Executivului.

Potrivit autorilor sesizării, cele două funcții deținute de Mihail Formuzal sînt contradictorii, iar exercitarea simultană a acestora constituie o încălcare a legislației interne și celei internaționale.

„Calitatea de membru al Guvernului Republicii Moldova și cea de guvernator al Găgăuziei sînt incompatibile. Aceste două funcții, prin caracterul lor, sînt contradictorii. Păstrarea funcției de membru al guvernului și de guvernator este neconstituțională, contravine actelor internaționale la care Republica Moldova este parte și încalcă drepturile populației din UTA Găgăuzia al autonomie locală”, se menționează în sesizarea depusă de PL.

Mai mult, potrivit liberalilor, bașcanul Găgăuziei nu poate reprezenta o contra-putere eficientă administrației publice centrale, din cauză că este membru al guvernului și este dependent de această structură.

Precizăm că autorii sesizării la CC sînt deputații Valeriu Munteanu, Corina Fusu și Gheorghe Brega.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав