X 
Arşiţa stiri: 214
Jocurile Olimpice stiri: 265
Transnistria stiri: 1417

Ministerul de externe rupe tăcerea în cazul presupuselor sancțiuni față de Rusia

24 mar. 2014,, 17:42   Politică
8318 7
sancțiuni față de Rusia
Foto: facebook.com
Declarațiile făcute de către unii deputați PCRM, potrivit cărora Republica Moldova s-ar fi aliniat la setul de sancțiuni adoptate de UE în raport cu Federația Rusă, constituie o dezinformare premeditată a populației. Afirmația aparține viceministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene Valeriu Chiveri, care a venit cu unele precizări în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Oficialul a infirmat oficial zvonurile privind aplicarea măsurilor restrictive în raport cu cîțiva demnitari ai Federației Ruse.

„Subiectul susținerii unui set de sancțiuni pe care le-a adoptat Uniunea Europeană într-adevăr a fost discutat. A fost o dezinformare premeditată, bănuiesc eu, din partea unor exponenți ai partidului de opoziție, prin care s-a menționat că Republica Moldova s-a aliniat la sancțiunile referitoare la Federația Rusă. Nu este adevărat. Sînt mai multe decizii, în acest sens, și Republica Moldova s-a aliniat doar la prima decizie, de pe data de 5 martie, referitoare la Ucraina”, a precizat Chiveri.

Viceministrul de externe a mai anunțat că săptămîna viitoare, reprezentanții diplomațiilor de la Chișinău și Moscova se vor întîlni în cadrul unei reuniuni a CSI. Oficialul a precizat că pe agenda zilei au fost incluse mai multe subiecte, inclusiv conflictul transnistrean și embargoul asupra vinurilor moldovenești. Ministerele de externe ale celor două state urmează să semneze și un plan de cooperare, a menționat sursa citată.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав