X 
Cutremure stiri: 506

Anexarea Crimeei va costa bugetul Rusiei 2,8 miliarde de dolari pe an

25 mar. 2014,, 09:30   Externe
4550 3
Anexarea Crimeei
Foto: ruvr.ru
Costul integrării Crimeei în Federația Rusă va fi de aproximativ 100 de miliarde de ruble (2,8 miliarde de dolari) pe an, a declarat, luni, ministrul rus al Economiei, Alexei Ulyukayev, transmite Dow Jones Newswires.

Într-un articol publicat în Rossiyskaya Gazeta, cotidianul oficial al guvernului rus, Alexei Ulyukayev a spus că Rusia va sprijini Crimeea cu aproximativ 100 de miliarde de ruble pe an, începînd din 2015, sumă care nu include însă și investițiile făcute în infrastructura din peninsulă.

Ulyukayev a adăugat că sancțiunile occidentale 'nu reprezintă un joc de sumă nulă, ci un joc cu rezultate negative', precizînd că, deși firmele occidentale se opun oricăror sancțiuni, climatul de instabilitate nu oferă stimulente companiile pentru a investi.

În ceea ce privește perspectivele economiei rusești, Ulyukayev a estimat că, în 2014, PIB-ul Rusiei va înregistra o creștere de 2%, sub prognoza de 2,5% publicată de Ministerul rus al Economiei la finele anului trecut.

De asemenea, Ulyukayev se așteaptă la o înrăutățire a mediului inflaționist, estimînd că rata anuală a inflației va ajunge în scurt timp la 7%.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав