X 
Cutremure stiri: 506

Presa a intrat în posesia planului lui Putin de "ocupare a Ucrainei"

25 mar. 2014,, 03:33   Externe
19681 36
planului lui Putin de "ocupare a Ucrainei"
Foto: obozrevatel.com
Rusia intenționează să anexeze "toate regiunile rusești din Ucraina", inclusiv Kievul. Acest lucru este menționat în documentul "Criza din Ucraina", postat pe Facebook de redactorul KyivPost Ecaterina Gorcinskaia.

Acest document a fost, cel mai probabil, elaborat de Consiliul Național de Securitate din Rusia încă în timpul protestelor de masă din Kiev. Acesta include șase puncte.

În special, documentul prevede că "numai intrarea deplină a teritoriilor rusești din Ucraina și anume a Crimeei, regiunilor Lugansk, Donețk, Zaporojie, Dnepropetrovsk, Cernigov, Sumî, Harkov, Kiev, Herson, Nikolaev, Odesa în componența Rusiei poate garanta pacea, securitatea și prosperitatea populației lor, precum și protecția sigură pentru interesele Rusiei".

"Asigurarea punerii în aplicare a acestei sarcini este posibilă doar luînd sub control capitala Ucrainei, orașul-erou Kiev. Analiza evenimentelor din 1994 (trădarea lui Kucima), 2004 ( așa-numita Revoluție Portocalie ) și 2013 (revolta din Kiev) indică faptul că o garanție de încredere a unui asemenea control poate fi obținută numai prin utilizarea forțelor armate, a organelor de drept și serviciilor speciale a Federației Ruse", - se spune în document.

Planul, de asemenea, ia act de faptul că reprezentanții pro-ruși a așa-numitelor elite ucrainene nu mai sînt credibili, la fel ca și Viktor Ianukovici, care a fost invitat pentru "debriefing", la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Soci.

"Destabilizarea situației de la Kiev ar trebui să-l determine pe Ianukovici să dizolve Rada Supremă și să rămînă astfel unica autoritate legitimă în Ucraina. În această situație, adresarea lui Ianukovici către conducerea Rusiei va oferi fundamentarea juridică a participării noastre la stabilizarea situației din Ucraina și va limita posibilă reacție negativă a SUA și altor țări occidentale. Analiza posibilităților noastre în Europa, ne permite să prezicem o reacție destul de apatică a celor mai importante țări europene în astfel de circumstanțe", - se menționează în document.

De asemenea, "în perioada de haos" la Kiev era planificată "neutralizarea celor mai importanți reprezentanți ai opoziției banderoviste" și demonstrarea "chipului adevărat al fascismului ucrainean". Planul prevedea atacul "huliganilor fasciști" asupra ambasadei Poloniei, țărilor baltice, reprezentanța Comisiei Europene, NATO și reședințele ambasadorilor.

"Trebuie asigurată neutralizarea celor mai proeminenți membri ai opoziției banderoviste; întreaga lume, inclusiv Kievul, ar trebui să vadă adevărata față a fascismului ucrainean. Pentru aceasta trebuie asigurată colectarea și documentarea dovezilor atrocităților și exceselor militanților și partidului "Svoboda", precum și a grupului extremist "Pravîi sector", - spune documentul.

Ultimul paragraf al planului prevede că "în rezultatul operațiunilor de stabilizare trebuie să fie create condiții favorabile pentru aprofundarea în continuare a participării Ucrainei în procesele de integrare pe teritoriul CSI".

Reamintim că, în timpul conferinței de presă din 4 martie, președintele rus Vladimir Putin l-a numit pe Viktor Ianukovici unicul președinte legitim al Ucrainei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав