X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Europarlamentar: Republica Moldova trebuie să semneze Acordul de asociere cu UE în luna aprilie

25 mar. 2014,, 12:19   Politică
4601 1
Foto: rnews.ro
Europarlamentarului Monica Macovei, copreședintele Comitetului de Cooperare Parlamentară UE-Moldova a vorbit, în cadrul unei vizite la Chișinău, despre necesitatea semnării Acordului de asociere cu UE în luna aprilie. Oficialul a dat asigurări că autoritățile Uniunii Europene sînt dispuse să urgenteze semnarea documentului.

„Vom discuta cu statele membre UE ca Acordul de asociere cu UE să fie semnat cît mai curînd”, a punctat europarlamentarul în cadrul unei întrevederi cu președintele Parlamentului, Igor Corman.

Oficialii au mai discutat despre reforma sectorului justiției și a instituțiilor de drept, combaterea corupției, situația din regiunea transnistreană și din UTA Găgăuzia, evoluțiile din Ucraina.

La rîndul său, Igor Corman, a precizat că apropierea Moldovei de UE este un deziderat susținut de o voință politică puternică.

„Liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii noștri nu a fost un cadou din partea UE și nici o reacție la contextul geopolitic. Decizia a reprezentat o confirmare a faptului că noi nu doar adoptăm legi, ci și le implementăm”, a subliniat Corman.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?