Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

Conducerea Partidului Democrat îi sugerează lui Duduglo să-și țină limba după dinți?!

25 mar. 2014,, 15:06   Politică
6106 6
Conducerea Partidului Democrat îi sugerează lui Duduglo să-și țină limba după dinți
Foto: vfokuse.md
Liderul democraților din Găgăuzia, Nicolae Dudoglo, se dezice de propriile declarații și afirmă că în autonomie nu trebuie admisă repetarea scenariului Maidanului din Ucraina, relatează NOI.md cu referire la portalul Gagauzinfo.md.

Potrivit politicianului, democrații „sînt îngrijorați de faptul că, în prezent, la Kiev se înregistrează un val de banditism, un număr mare de infracțiuni și alte ilegalități din partea radicaliștilor care au ieșit în avanscena politicii ucrainene”.

Nicolae Dudoglo a menționat că acum e foarte importantă prudența în declarații, pentru ca acestea să nu tensioneze situația.

„Noi condamnăm politicienii care, prin acțiunile și declarațiile făcute, tensionează situația din Moldova și Găgăuzia și provoacă separatismul. Aproape după același scenariu a început totul și în Ucraina. Au urmat maidanul, vărsările de sînge, divizarea și începutul războiului civil”, a spus politicianul.
Dudoglo a declarat că democrații vor „opri radicaliștii”, pentru că doresc ca prietenia de secole dintre moldoveni, găgăuzi, ruși, bulgari, ucraineni să se mențină în continuare.

„Nimeni nu trebuie și nu are dreptul să distrugă pacea și armonia interetnică în Moldova. Noi sîntem obligați să le păstrăm”, a menționat Dudoglo.

Anterior, liderul democraților din Găgăuzia a promis să organizeze un „Maidan de Comrat” și să-l detroneze pe bașcanul autonomiei, Mihail Formuzal.

„Cunosc foarte bine opinia populației noastre. Nu avem nevoie de un asemenea conducător ca Formuzal. Vă spun că am putea avea nu un Maidan de Kiev, ci unul de Comrat. Motivul e unul: oamenii nu mai suportă că pe Formuzal de fiecare dată cineva îl protejează - și poliția, și cei de la Anticorupție. Oamenii pur și simplu îl vor alunga”.

Posibilitatea organizării unui „Maidan” la Comrat a fost confirmată și de secretarul de presă al Partidului Democrat în Găgăuzia, Vasile Neicovcen.

„Dudoglo a spus că Formuzal trebuie să plece, pentru că în caz contrar poporul ar putea organiza un „Maidan” în Găgăuzia și să-l detroneze din funcția deținută”, a declarat Neicovcen, subliniind că „aceste declarații trebuie înțelese la modul direct”.

Totodată, reprezentanții Mișcării „Găgăuzia Unită” au cerut conducerii PD să ia atitudine față de „declarațiile extremiste” ale lui Nicolae Dudoglo.

Ulterior, președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a declarat că în Moldova, în niciun caz nu trebuie să se repete scenariul Maidanului din Ucraina și reprezentanții tuturor naționalităților care locuiesc în Moldova, indiferent de preferințele politice, trebuie să fie uniți și să trăiască în liniște.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав