X 
Cutremure stiri: 506

Se vor putea odihni în acest an copiii din Moldova în tabăra „Sparta” din Crimeea? (VIDEO)

25 mar. 2014,, 16:29   Societate
7423 0
Foto : noi.md
Tabăra de odihnă pentru copii „Sparta”, care se află la cîțiva kilometri de orașul Ialta din Crimeea, este unul dintre proiectele organizației obștești moldovenești „Clipa Siderală”. În cei 18 ani de existență, în această tabără s-au odihnit cîteva mii de copii, inclusiv copii orfani, care beneficiau de două săptămîni de odihnă la mare absolut gratis.

În prezent, „Sparta” nu e o simplă tabără de odihnă, ci o întreagă mișcare de tineret, cu regulile și tradițiile sale în spiritul „spartanilor”. În legătură cu evenimentele din Crimeea, mai mulți părinți se întreabă dacă tabăra de odihnă moldovenească „Sparta” va continua să funcționeze sau va fi mutată în regim de urgență în altă parte?

„Noi pregătim „Sparta” în Crimeea, a relatat pentru NOI.md fondatorul organizației „Clipa Siderală”, Salavat Jdanov. – Baza, personalul și documentația sînt pregătite, însă soarta taberei noastre depinde nu de noi, ci de Guvernul Ucrainei, poziția Rusiei și autorităților locale. Colegii noștri din Crimeea ne asigură că acolo situația este calmă din toate punctele de vedere. Sperăm că totul se va clarifica pînă la începutul sezonului estival. Încercăm să purtăm negocieri cu Portul Giurgiulești și Odesa pentru a putea ajunge la locul de destinație nu doar cu autobuzul, cum era pînă acum, dar și pe cale maritimă”, a precizat Salavat Jdanov.

Potrivit sursei citate, pentru orice eventualitate, pentru „Sparta” a fost pregătită o variantă de rezervă.

„Am găsit un loc foarte bun în Bulgaria, care este dispus să primească tabăra noastră. Este vorba despre o minunată bază pe litoral, departe de gălăgia traseului auto și centrelor de agrement. Primul grup urmează să plece pe 11 iunie. Tradițional, este vorba despre 40 de copii din familii social vulnerabile din Moldova”, a menționat Jdanov.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав