X 
Cutremure stiri: 502

În Moldova vor fi deschise două secţii de vot pentru alegerea preşedintelui Ucrainei

26 mar. 2014,, 12:45   Societate
3606 1
Foto : noi.md
În Moldova vor fi deschise două secţii de vot pentru cetăţenii Ucrainei care locuiesc sau se află temporar pe teritoriul republicii, pentru a participa la alegerile preşedintelui Ucrainei. Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la serviciul de presă al ambasadei Ucrainei, secţiile de vot vor fi deschise la ambasada Ucrainei la Chişinău şi secţia consulară din Bălţi.

În comunicat se menţionează că, "potrivit legislaţiei ucrainene, peste hotarele Ucrainei secţiile de vot pot fi deschise doar pe teritoriul ambasadelor, consulatelor şi unităţilor militare".

"Luînd în calcul faptul că pe teritoriul regiunii transnistrene a Republicii Moldova nu există consulate sau reprezentanţe diplomatice ale Ucrainei, precum şi unităţi ale forţelor militare ucrainene, potrivit prevederilor Legii cu privire la alegerea preşedintelui Ucrainei, pe teritoriul Republicii Moldova au fost create două secţii de vot", se spune în comunicat.

Pentru a participa la vot, cetăţenii Ucrainei trebuie incluşi în listele de votare. În ziua alegerilor listele de vot nu vor fi modificate. Cetăţenii ucraineni care intenţionează să participe la vot, dar nu se află la evidenţa consulatului, trebuie să depună din timp la ambasada din Chişinău sau la secţia consulară din Bălţi o cerere de includere în Registrul de stat al alegătorilor. Cererea poate fi depusă cel tîrziu cu cinci zile înainte de ziua alegerilor şi va fi examinată de comisia electorală în decurs de o zi. Cererile depuse mai tîrziu de termenul menţionat nu vor fi examinate. Toţi cetăţenii care se află la evidenţă consulară vor primi la domiciliu o invitaţie oficială de a participa la vot.

Pentru consultaţii sau pentru a afla dacă sînt incluşi în listele de vot, doritorii pot suna la linia fierbinte a ambasadei Ucrainei 022 58-21-51 (de pe teritoriul Moldovei), +373-22-58-21-51 (de pe teritoriul altor state).
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав