Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Irina Vlah a refuzat să comenteze declarațiile „sale ”politice

26 mar. 2014,, 13:45   Politică
7098 0
Foto: newsmoldova.md
„Nu cunosc detalii, dar știu din prima sursă că conducerea regiunii Moscova și UTA Găgăuzia au convenit să coopereze nu doar în domeniul economic, ci și în sfera social-culturală”, a declarat pentru NOI.md deputata PCRM Irina Vlah.

Parlamentara a comunicat că delegația Găgăuziei a fost primită foarte bine la „Rospotrebnadzor”, reprezentanții căruia au ascultat cu atenție argumentele privind necesitatea reluării livrării producției alcoolice în Rusia nu doar din autonomie, ci și din alte regiuni ale Moldovei. Irina Vlah speră că această problemă va fi rezolvată pozitiv.

Cît privește declarațiile politice care ar fi fost făcute pentru publicația rusă „Nezavisimaia Gazeta”, Irina Vlah a refuzat categoric să le comenteze.

Amintim că în „Nezavisimaia Gazeta” a apărut un material în care se menționează că Irina Vlah a declarat că după evenimentele din Crimeea Parlamentul Moldovei s-a preocupat de posibilitatea repetării unui asemenea scenariu în Transnistria, Găgăuzia și raioanele din nordul țării.

„Ce-i drept, Guvernul încă nu s-a preocupat de această problemă, de aceea astăzi o delegație a găgăuzilor se află la Moscova”, a scris „Nezavisimaia Gazeta”, făcînd referire la Irina Vlah.

Colegii de partid ai Irinei Vlah sînt convinși: chiar dacă deputata a abordat acest subiect, jurnalistul a distorsionat cuvintele ei, pentru a avea un material mai „pipărat”. Potrivit comuniștilor, Irina Vlah nu este doar membru al PCRM, dar și reprezentant al Găgăuziei, de unde este originară. De aceea, Vlah conștientizează foarte bine că orice declarație politică mai tăioasă, îndeosebi în contextul referendumului desfășurat în Găgăuzia, ar putea doar să tensioneze din nou situația și să fie nocivă pentru locuitorii autonomiei. De aceea, orice comentarii referitoare la declarațiile făcute publicației „Nezavisimaia Gazeta” ar putea fi folosite în defavoarea ei de către numeroșii „binevoitori”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?