Cutremure stiri: 502

Leancă: Trebuie să avem reacții dure

26 mar. 2014,, 17:56   Societate
7056 7
Foto: noi.md
Premierul Iurie Leancă a cerut Procuraturii Generale și Consiliului Superior al Magistraturii să întreprindă măsuri în vederea sancționării președintei Judecătoriei Căușeni, Veronica Nichitenco, care a lăsat fără resurse financiare primăria locală. Asta după ce instanța a dispus ca magistratului să-i fie achitată suma de 27 de mii de euro, echivalentul costului unei locuințe, pe care statul s-a obligat să i-o acorde judecătoarei.

Leancă s-a arătat indignat de situația creată la Căușeni în condițiile în care sute de angajați ai Primăriei nu și-au primit salariile de trei luni, după ce executorii judecătorești au pus sechestru pe conturile instituției.

„Mi se pare un caz absolut ieșit din comun, cînd se face abuz de sistemul nostru judecătoresc, cînd două persoane sînt gata, pentru a-și realiza obiectivul egoist, să pună în pericol existența a 300 de angajați. Trebuie să avem reacții prompte și dure la astfel de situații. Ce se va întîmpla mai departe? Conturile Primăriei rămîn blocate. Iată ce stat generos sîntem noi cu anumite categorii de persoane!”, a precizat Leancă.

Practici similare, prin care mai multor judecători le-au fost atribuite loturi de teren sau locuințe, în urma unor hotărîri judecătorești, au existat și în alte localități, afirmă șeful CNA, Viorel Chetraru. Potrivit lui, deși magistrații vizați nu pot fi totuși trași la răspundere penală pentru aceste acțiuni, există suficiente motive ca aceștia să fie excluși din sistem.

Menționăm că astăzi, membrii cabinetului de miniștri au decis alocarea a peste un milion de lei Consiliului Raional Căușeni pentru achitarea restanțelor salariale pentru angajații grădinițelor din localitate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав