Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4070

Lukașenko despre Ianukovici: "Ce fel de președinte este acesta?"

27 mar. 2014,, 02:21   Externe
7862 6
Foto: lb.ua
Presedintele belarus Alexandr Lukașenko nu-l recunoaște pe Viktor Ianukovici drept președinte al Ucrainei.

Despre asta a declarat preşedintele Belarusului în cadrul emisiunii televizate “Şuster Live”, relatează portalul belta.by.

În timpul interviului a fost abordată și problema responsabilității șefului de stat pentru soarta țării și a poporului său. " În ceea ce-l priveşte pe Ianukovici: ce fel de preşedinte este el pentru mine? După adresarea sa: tovarăşi, domnilor, sînt viu, sînt comandantul suprem al forţelor armate. Apare întrebarea: dar unde este armata ta? ", - a spus Lukașenko.

"Preşedintele trebuie să fie cu poporul lui, oricît de greu ar fi. Chiar dacă mîine vor împuşca în tine şi te vor ucide – asta ţi-e soarta. Înseamnă că trebuie să te sacrifici. Cum altfel? Să stai la reşedinţă, să te îmbeţi cu puterea ta, iar cînd este greu, atunci să fugi? Nu, eu nu concep aşa ceva", - a precizat liderul belarus.

"De aceea, atunci cînd în Radă se aud voci că preşedintele Ianukovici s-a retras şi a fugit, cum poţi să le contrazici? ", - a adăugat Lukaşenko.

"Înţelegeţi, eu nu vreau să creadă toţi că Lukaşenko este un ipocrit – ieri era prieten cu Ianukovici, iar astăzi vorbeşte astfel. Eu îl condamn ca pe un prieten. Înţelegeţi-mă cum doriţi. Preşedinţii nu ar trebui să procedeze aşa”, – consideră Lukaşenko. Dacă nu ai cu cine să lupţi, ia arma, du-te de unul singur. Te vor omorî… Cu toţii vom ajunge acolo, mai devreme sau mai tîrziu. Dar prietenilor, rudelor şi fiilor tăi nu le va fi ruşine pentru tine. Asta este abordarea mea”, - a afirmat Lukașenko.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?