X 
Arşiţa stiri: 215
Jocurile Olimpice stiri: 281
Transnistria stiri: 1418

În următoarele două zile Ucraina va trece prin cel mai critic moment din istoria sa - Marciuk

28 mar. 2014,, 03:59   Externe
17396 28
Foto: weekly.ua
Fostul ministru al apărării și ex-secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Evgheni Marciuk, a declarat că în următoarele două zile Ucraina va trece prin cel mai critic moment din istoria sa de la proclamarea independenței.

El a precizat că situația trece în faza a doua a operațiunii speciale a Rusiei împotriva Ucrainei, iar această fază poate fi mult mai periculoasă decît a fost "faza din Crimeea".

Potrivit lui Marciuk, militarii cunosc "indicatorii foarte preciși" cînd se pregătește o operațiune la scară largă, în special o ofensivă, care este imposibil de ascuns.

"Există astfel de operațiuni, astfel de componente ale lor, pînă la punctul în care este imposibil de a le reține o lungă perioadă de timp. Sau trebuie anulate, sau puse în aplicare", - a explicat el.

Marciuk a declarat că la moment în Donețk și în jurul acestui oraș se observă un număr mare de așa-numiți "turiști" în civil și se observă o "activitate de organizare" a acestora.

"Există toate semnele că, din păcate, inițial nu se va produce un atac masiv al trupelor ruse regulate pe teritoriul Ucrainei, ci va fi inițiat, foarte riguros, ei au deja experiența Crimeei, luînd în calcul toate greșelile... Aceștia vor fi un număr mare de oameni organizați, care nu vor purta uniformă, dar o mare parte din ei vor fi înarmați cu arme automate. Și apoi - acțiuni corespunzătoare", - a spus Marciuk.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав