X 
Cutremure stiri: 506

Odesa, preocupată de soarta unui sat moldovenesc: Voi ai cui sînteţi?

28 mar. 2014,, 10:50   Politică
22392 20
Foto : narod.ru
"Nu merge vorba despre nici un fel de referendum în satul Doroțcaia. "Inspiraţi" de evenimentele din Ucraina și anexarea Crimeii la Rusia, autorităţile aşa-numitei Republici Moldovenești Nistrene şi-au intensificat eforturile împotriva locuitorilor satelor de pe malul stîng, care au rămas cetăţeni fideli şi se află sub jurisdicția Republicii Moldova", a declarat pentru NOI.md vicepreședintele raionului Dubăsari Maria Jimbei.

Astfel a comentat oficialul apariţia pe un portal de știri din Odesa informaţia precum că locuitorii satului Doroțcaia din raionul Dubăsari intenționează să organizeze un referendum la 4 aprilie privind trecerea sub jurisdicția autoproclamatei RMN.

Funcționara a explicat că autorităţile RMN-ului au numit în funcţie propriul primar al satului, pe un oarecare Dobrinski, care a adunat în jurul său cîteva zeci de rude și face agitaţie pentru organizarea adunării obştii satului pentru a-i convinge pe doroţcăneni să treacă în componenţa republicii ilegale. Toate acestea se întîmplă sub presiunile autorităților RMN-ului şi ameninţărilor de a-i deposeda pe săteni de cotele de pămînt și pășunile care se află dincolo de traseul Tiraspol-Camenca.

"Nimic nou și surprinzător: în fiecare sat părerile oamenilor sînt împărţite şi pot fi total opuse. Doar că ne-am dori să le propunem celor din tagma lui Dobrinski: odată ce aveţi cetățenia RMN-ului, renunţaţi la compensațiile alocate de către Republica Moldova pentru gaz, electricitate, alte plăți și facilităţi", a rezumat conversaţia Jimbei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав