Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

Procuratura militară nu exclude că un alt soldat ar fi tras în pacificator

28 mar. 2014,, 13:00   Societate
3786 0
Foto: ruvr.ru
Situaţia legată de investigarea incidentului tragic care i s-a întîmplat pacificatorului angajat prin contract, rănit la post în localitatea Coşniţa, pe 13 martie, s-a schimbat în mod radical. Militarul care şi-a revenit şi care a suferit patru plăgi de cartuş în regiunea pieptului a declarat că a fost rănit de un necunoscut.

Solicitat de agenţia "Infotag", Eugen Manolache, anchetator la Procuratura Militară a Republicii Moldova, a spus că ancheta studiază toate circumstanţele cazului.

"Nici nu am eliminat ipoteza că în militar s-ar fi tras. Noi examinăm toate ipotezele, principalele rămînînd tentativa de suicid sau nişte împuşcături din afară. Expertizele vor pune toate punctele pe i. Expertiza trasologică şi cea medicală se efectuează deja. Soldatul şi-a venit în fire şi depune mărturii. El afirmă că s-ar fi tras în el, el a tras în replică. Cred că peste o lună vom putea spune cine a tras", a declarat Manolache.

Mihai Moroşan, în vîrstă de 24 de ani, originar din Sîngerei, acum un an, după încheierea serviciului în termen, a fost înrolat prin contract ca ţintaş în batalionul de menţinere a păcii dislocat în zona de securitate, la Coşniţa. Pe 13 martie ostaşul a intrat în gardă la paza depozitului de arme. Aproximativ la ora 2 noaptea, tura de gardă sosise la locul postului după ce auzise împuşcături, descoperindu-şi colegul de serviciu rănit, în stare inconştientă, cu arma automat AKM din dotare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав