X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4150

Moldova va primi 10 milioane dolari de la SUA pentru securizarea frontierelor

31 mar. 2014,, 03:20   Politică
4651 10
Foto: fedpress.ru
Washingtonul va acorda Moldovei suplimentar 10 milioane dolari pentru securizarea frontierelor. Despre aceasta a anunțat Victoria Nuland, adjunctul secretarului de stat al SUA, în cadrul conferinței de presă la Chișinău, la finele vizitei efectuate în R. Moldova, transmite "Interfax".

Potrivit lui Nuland, decizia de a aloca suplimentar 10 milioane dolari R.Moldova, a fost adoptată în legătură cu faptul că "situația din regiune cunoaște o evoluție complexă". "Acest lucru se înscrie în dialogul strategic pe care Moldova îl dezvoltă cu Statele Unite", - a spus V. Nuland.

Potrivit oficialului american, în cadrul negocierilor din capitala Republicii Moldova s-a discutat atît despre relațiile bilaterale, cît și despre situația din regiune în ansamblu.

Nuland a declarat că Republica Moldova a sprijinit rezoluția ONU cu privire la Crimeea ", exprimîndu-și sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei". Ea a reiterat susţinerea SUA pentru parcursul european al ţării, salutînd progresul realizat de R.Moldova, inlusiv în liberalizarea regimului de vize, acesul mărfurilor pe piața europeană. „Toţi cetăţenii R. Moldova, inclusiv cei din regiunea transnistreană şi Găgăuzia, vor beneficia, în mod egal, de pe urma procesului de integrare europeană” a menţionat oficialul american.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав