Cutremure stiri: 506

Lavrov: Ani în șir, Occidentul a creat condiții pentru a rupe Ucraina de Rusia

31 mar. 2014,, 03:41   Externe
7354 20
Foto: my-life.ua
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat despre sentimentul că Occidentul ani în șir a creat condiții pentru a rupe Ucraina de Rusia.

Într-un interviu televizat, care a fost lansat în regiunile de est ale țării, Lavrov a spus: " Sentimentul este că partenerii noștri occidentali, dacă am privi situația la scară largă, au creat condiții pentru a 'rupe' Ucraina de Rusia. Cînd și-au dat seama că au greșit, prin acțiuni care subminează toate acordurile la care s-a ajuns după prăbușirea Uniunii Sovietice, nu au putut să recunoască. O falsă noțiune despre mîndrie a împiedicat acest lucru”, a declarat Lavrov.

Potrivit acestuia, în discuțiile particulare, partenerii occidentali cer părții ruse un efort de empatie, pe motiv că „societatea occidentală nu poate tolera o astfel de evoluție”.

Potrivit lui Lavrov, liderii SUA și UE sînt mai conștienți de reformele pe care intenționează să le pună în aplicare Rada Supremă decît Ministerulu Afacerilor Externe al Ucrainei, transmite RIA Novosti. Lavrov a declarat că în timpul discuției cu ministrul ucrainean de Externe, Andrei Deșița, cu privire la situația din Ucraina, ei nu au putut ajunge la o înțelegere referitor la mai multe aspecte, inclusiv că rușii nu sînt un popor indigen, etnogeneza căruia ține de teritoriul Ucrainei, precum și privind faptul că Ucraina ar trebui să devină un stat federal. Nu a existat înțelegere nici cu privire la procesul de reformă constituțională.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав